Macroudh tarifi! MasterChef Macroudh nasıl yapılır?
Cezayir mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım olan Makroudh, ağız sulandıran kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Makroudh nasıl yapılır? Macroud nedir? Makroudh nasıl yapılır, Makroudh yapılırken nelere dikkat edilmelidir? Makroudh MasterChef’te yapıldı, klasik Makroudh yurtta yapıldı! İşte en güzel Makroudh!
MAKROUDH TARİFİ!
Malzemeler (8 kişilik):
2 kase orta boy irmik,
1 kase tereyağı,
1 tutam tuz,
1 kase su
kızartmalık yağ..
İçi:
2 su bardağı salçalı hurma, 1 küçük su bardağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı toz tarçın, 3 yemek kaşığı portakal çiçeği suyu, bal.
Hazırlık:
İrmik, tereyağı ve tuzu karıştırın.
Ilık suyla ıslatıp homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
Hurma ezmesi, şeker, tarçın ve portakal çiçeği suyuyla iç harcı hazırlayın, iyice karıştırın.
Daha sonra irmik hamurunu alıp küçük bezelere bölün, küçük sosisler haline getirin, ortasına bölün ve küçük dolma çubuklarını yuvaya sokup rulonun ağzını tekrar kapatıp düzeltin.
Daha sonra elmas şeklinde kesin ve derin yağda kızartın (tercihen fritözde). Her iki tarafı kızartılıp oluklu kaşıkla çıkarılır, süzülmeye bırakılır, ardından bal veya şeker şurubuna batırılır (tadına göre bir tencerede su + pudra şekeri + limon suyunu karıştırın. Tabaktaki bir damla şurup ezilmeden koyulaşınca, şurup hazır.