Haber

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP’nin Meclis’te yapacağı eylemin ayrıntılarını açıkladı: Gece koltukta yatacağız.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine yönelik hamlesi gündemdeki yerini koruyor. Yargıtay kararına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aldığımız karar doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndan ayrılmama eylemini başlatıyoruz. Bugünden itibaren yargı krizinin ve darbe girişiminin gündemde tutulması amacıyla.” söz konusu. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek protestonun ayrıntılarını açıkladı.

“GECE KOLTUKTA UYUYACAĞIZ”

Gökan Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Perşembe-Cuma, Cuma-Cumartesi, Cumartesi-Pazar, Pazartesi, Salı günleri en az 20 kişilik gruplar halinde TBMM’de olacağız. Sonra da elektriği kesebilirler, ışıkları kapatabilirler, gece koltukta uyuruz.” söz konusu.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek

“TÜM MİLLETVEKİLİLERİN YASAL DOKUNULMAZLIĞI RİSK ALTINDA”

“Bu bir yargı darbesidir.” Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, Meclis’te görev yapan tüm milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının tehlikede olduğunu gösteren bir gelişmedir. Anayasa Mahkemesi’nin son yargı organı olarak, başka bir mahkemenin kararlarını tanımaması, Bireysel başvuru hakkının kesin olarak tanındığı bir mahkemede Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete’de yayımlanır.” “Şerafettin Can Atalay belgelerinin mahkemeden mahkemeye top gibi gönderilmesi bir yargı darbesidir.”

“ŞU ANDA MECLİS’TE YARGI DARBEsine KARŞI BİR İTTİFAK OLUŞTUĞUNU GÖRÜYORUM”

Paylaşımına devam eden Zeybek, “İttifakların dağıldığı söyleniyor. Bu, ittifakların dağılmaması gerektiğinin en temel göstergesidir. AKP ve MHP ittifakına karşı Türk ittifakının kurulması gereken süreç tam olarak budur.” Artık Meclis’te yargı darbesine karşı bir ittifak oluştuğunu görüyorum.” dedi.

“TBMM GENEL KURULUNUN BIRAKILMAMASI İÇİN EYLEM BAŞLIYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, akşam saatlerinde X hesabından yaptığı paylaşımda, “Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı duyurulan ve yapılması beklenen Uygulama Konseyi toplantısının yapılacağını öğrendim. saat 17.00’de yapılacak, yapılmayacaktır.” “Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz muhteşem küme toplantısında aldığımız karar doğrultusunda, yargı krizinin devam etmesi ve yaşananların devam etmesi amacıyla TBMM Genel Kurulu’ndan ayrılmama eylemini bugünden itibaren başlatıyoruz. Darbe girişimi gündemde.” dedi.

Yargıtay’dan Anayasa Mahkemesi hamlesi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye tarihine önemli katkılarda bulunmuştur. Seyahat Davası’nda tutuklanmasının ardından TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay hakkında hak ihlali olduğunu belirten Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak tahliyesine karar verdi. .

DAVANIN ARKA PLANI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davası kapsamında Can Atalay’ın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüse yardım etmek” suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutuklanmasına karar verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu. 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen sanık Atalay, avukatları daha sonra Yargıtay’a başvurarak “Hakındaki yargılamanın durdurulması ve milletvekili seçilmesi nedeniyle tahliyesi” talebinde bulundu. parlamento”. Yargıtay 3. Ceza Dairesi talebin reddine karar verdi.

YÜKSEK MAHKEME 18 YIL HAPİS CEZASINI ONAYLADI

Bunun üzerine Atalay’ın avukatları, yargılamanın ertelenmesi talebinin reddedilerek yargılamanın devam etmesi nedeniyle başvurucunun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” hakkının ihlal edildiğini ve “kişi özgürlüğü” hakkının ihlal edildiğini öne sürerek Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle güvenlik ve güvenlik ihlal edildi. bireysel başvuru yapmıştı. Başvurunun ardından süreç devam ederken Yargıtay 3. Ceza Dairesi Gezi Parkı davasında Can Atalay’a verilen 18 yıl hapis cezasını onadı.

TİP Milletvekili Can Atalay

14 ÜYEDEN 5’İ KARARA KARŞI ÇIKTI

25 Ekim’de Anayasa Mahkemesi oy çokluğuyla Can Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Belgeyi inceleyen 14 üyeden 5’i bu karara karşı çıkarak Atalay’ın haklarının ihlal edilmediği sonucuna vardı.

DOSYA MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Anayasa Mahkemesi, yeniden yargılama ve tahliye talebiyle kararını İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, ihlal kararının yerel mahkemenin verdiği kararla ilgisi olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

haber-erfelek.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu